Het Principe
   

De Oliekeerring is één van de meeste toegepaste afdichtingen als het gaat om roterende bewegingen.
Het waarborgen van een functionele en zekere afdichting is de belangrijkste taak van een Oliekeerring. Het doel van een Oliekeerring is simpel; vuil buitenhouden en olie/vet binnenhouden. Hierbij dienen mechanische bijwerkingen zoals wrijving aan de as zo gering mogelijk te worden gehouden. Dit om warmteontwikkeling in de directe omgeving van de afdichting te minimaliseren.
Hierdoor kan namelijk prestatieverlies van de Oliekeerring optreden. Bovendien zorgt de eenvoudige constructie van de Oliekeerring ervoor, dat de monteur gemakkelijk kan monteren respectievelijk demonteren.

De meest toegepaste Oliekeerring is het Dichtomatik type WAS. De WAS is als volgt
opgebouwd.

 

  

De versterkingsring is standaard gemaakt van Carbon staal (1008) 1.0204/1.0330. Op aanvraag is het mogelijk de versterkingsring te leveren in Roestvrijstaal 304/316.
De spiraalveer is standaard van verenstaal (1070) 1.1231/1.0603. Wij kunnen de oliekeerringen ook voorzien van een Roestvrijstalen veer (304) 1.4301.
Onze Viton Oliekeerringen zijn standaard volledig ommanteld met rubber en voorzien van een
roestvrijstalen veer (304) 1.4301. De kleur van onze Viton Oliekeerringen is standaard bruin.

De buitenmantel van de Oliekeerring zorgt voor een goede perspassing en statische dichtheid.
De dikte van het membraam bepaalt de flexibiliteit van de afdichtingslip ten opzichte van de buitenmantel. Bij het Dichtomatik type WASY is het membraam zo ontwikkeld dat de Oliekeerring druk kan verdragen. Dit type WASY wordt vaak ingezet in hydromotoren.

De Oliekeerring krijgt zijn vorm door een vulkaniseringsproces, waarbij de verstevigingsring met het elastomeergedeelte wordt verbonden. Het plastische rubbermengsel gaat hierbij over in de rubber elastische toestand en de Oliekeerring krijgt zijn definitieve mechanische eigenschappen. De kant van het medium wordt aansluitend door “afschuining” of al in de matrijs gefabriceerd. Aansluitend vindt de montage van de veer plaats.

Over het dichtingsmechanisme valt veel te vertellen. In de PDF kunt u alle details over  dichtingsmechanisme vinden.
Wanneer u verder nog vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met ons Dichtomatik Team.

 

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Oliekeerringen