oliekkeerringen

De Oliekeerring
 

De Oliekeerringen worden als afdichting van roterende machineonderdelen gebruikt tegen media van binnen respectievelijk vuil van buiten. De keuze van de juiste Oliekeerring is afhankelijk van de bedrijfsparameters, zoals medium, temperatuur, omwentelingssnelheid van de as, druk als ook de omgevingsparameters aan de buitenzijde. De Oliekeerring bestaat uit een elastomeer gedeelte, een verstevigingsring en een veer.oliekeerring De buitenmantel garandeert een veilige statische afdichting en zorgt ervoor, dat de Oliekeerring vast zit in het huis. Daarbij kan de buitenmantel eveneens uit elastomeer of metalen bestaan. De verstevigingsring geeft de Oliekeerring de nodige stabiliteit. De afdichtingslip wordt voorzien van een veer. Daardoor wordt de roterende druk van de afdichtingslip gerealiseerd. Naar keuze kan er een beschermlip worden gebruikt, die het vuil of stof van buiten tegenhoudt.

 

Uitvoerringen
Men onderscheidt Oliekeerringen in drie basistypen. Het type WA heeft een elastomeer buitenmantel, die een zeer goede statische afdichting garandeert. Het type WB is gekenmerkt door een metalen buitenmantel, die ervoor zorgt, dat er een nauwkeurige passing in het huis is. Bij het type WC is een extra metalen ring ter versteviging aangebracht, die in geval van moeilijke montageomstandigheden en ruige omstandigheden geschikter is.

WA WB WC

 

 

Toepassing
Oliekeerringen worden als afdichting van roterende machineonderdelen, zoals bijvoorbeeld assen en naven in de meest verschillende branches toegepast:

 

in de aandrijftechniek, bijv. machinebouw, elektromotoren, verbrandingsmotoren
in pompen

in de landbouwmachine- resp. bouwmachine-industrie, waar ze blootgesteld zijn aan veel vuil en niet regelmatig onderhoud plaats hoeft te vinden voor een lange levensduur
bij huishoudelijke en industriële wasmachines ("witte industrie”), waar materialen vereist worden, die bestand zijn tegen hoge temperaturen, water en zeepsop
in de windmolenindustrie, scheepsbouw en bij walserijen

 

 

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Oliekeerringen